7 Mayıs 2020 Perşembe

Popüler İngilizce Haber, Dergi, Makale ve Gazete Siteleri

Sosyal medyanın hemen hemen her köşesinde akademisyen olmak isteyen kişiler başta olmak üzere birçok kişinin İngilizce bilgilerini geliştirmede, kelime, bağlaç, edat gibi konuları öğrenmede zorlandığını görünüyorum. Aslında, buna tam olarak zorlanma demek yanlış olacağı için gerekli şartları sağlamak için İngilizce öğrenme isteksizliği diyebiliriz. İngilizce öğrenmek ve yabancı dil sınavından yüksek almak için daha önceki yazımız olan "İngilizce Öğrenmek ve YDS'den 70 Almak" başlıklı yazıma göz atabilirsiniz

Türkiye’de yaşayan ve büyüyen bir kişinin çeşitli dergi, kitap, makale okuyarak Türkçedeki kelime haznesini nasıl her geçen gün geliştirebiliyorsa, çevre faktörünü göz ardı ettiğimizde İngilizce öğrenmenin de Türkçe öğrenemeden bir farkı olmadığını düşünebiliriz. Bu yüzden sizlere İngilizce öğrenmeyi keyifli hale getirerek hem kelime hem de gramer bilginizi geliştirebileceğiniz siteleri ve kanalları sizlerle paylaşacağım.


İngilizcenizi geliştirebileceğiniz başlıca;

Haber Siteleri  

BBC: Siyasetten spora kadar birçok haber içeriğine ulaşabileceğiniz ve dünyadaki tüm gelişmeleri takip edebileceğiniz bir sitedir.

CNN International: 7 farklı kıtaya ilişkin bilgi edinebileceğiniz bir Amerikan haber sitesidir.

CNBC: Daha Çok ekonomi ve iş dünyasına ilişkin haberler içermektedir.

ABC News: Diğer haber kanallarının aksine daha az görselliğe ve sadeliğe sahip bir haber sitesidir.

Fox News: Başta Amerika olmak üzere tüm dünyaya ilişkin bilgi edinebileceğiniz haber sitesidir.

Bloomberg: Dünya ekonomisine ilgi duyuyorsanız bu siteye göz atmadan geçmenizi istemem!

Gazete ve Dergiler  

The New York  Times: Dünyaca ünlü Amerikan gazetesi olup, yazı dili biraz ağır gelebilir.

The Washington Post: Bir diğer Amerikan gazetesi olmakla birlikte yazı dili NewYork Times’a göre daha hafiftir.Wahington post

The Economist: Ekonomiye ilgili duyanların Bloombergle birlikte takip etmesi gereken dünyaca ünlü bir dergidir.

The Wall Street Journal: Bir diğer ekonomi ve dünya piyasalarındaki gelişmelere ilgi duyan, ekonomi kelime bilgisini geliştirmek isteyenlerden takip etmesini istediğim gazetedir.

The Guardian: Bir İngiliz gazetesi olan The Guardian’ın dünyadaki gelişmeler için takip edebilirsiniz.

The Independent: Yazı dili nispeten hafif bir diğer İngiliz gazetesi olarak önerebileceğim bir sitedir.

Makale

Bilimsel araştırmalara ilgili duyuyorsanız ve bilim dallarına ilişkin teknik kelime bilginizi artırmak istiyorsanız aşağıdaki siteleri takip edebilirsiniz.

Popular Science 

Scientific America

Science News

Science Daily

National Geographic: Doğaya ilgi duyanlara şiddetle tavsiye ederim

Genel itibarıyla yukarıdaki içeriklerdeki linklere tıklayarak dünyadaki gelişmeleri takip ederken İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Bununla birlikte ÖSYM sınav hazırlarken ilgili dergi, haber ve makale içerisinden benzer ya da aynı bir bölüm alıp yabancı dil sınavlarında sorabilmektedir.

Ayrıca, belirtmekte fayda var. İngilizce dergi ve haber sitelerini takip ederken bir sekmede kelimelerin anlamını öğrenmek için şu çeviri sitelerine bakabilirsiniz: 

İngilizce – İngilizce à Cambridge Dictionary 

İngilizce – Türkçe   à Tureng  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder